秋天的味道1

Taua o mea'ai: maloloina pe fa'amalieina?

O le Fa'atonu o Mea'ai Fou, Bethan Grylls, na te su'esu'eina le fa'afeagai o faiga o mea'ai fa'amalieina ma le soifua maloloina ma tu'u lana peti i le lumana'i.

We'ua va'aia ni faiga fa'afeagai se lua o lo'o fa'asolosolo tutusa ma le manuia tutusa i le lua tausaga talu ai.I le tasi itu o le mama o loʻo i ai se meaʻai maloloinalolovaia o tatou ala o faasalalauga lautele fafaga e pei o le faamalositino faatosina's isi masani HIITae o le isi mea'ai o lo'o i ai le mea'ai leaga, oozing tu'inanau ma ofoina atu le mafanafana i taimi faigata.

Na fa'afefea la lenei mea ma o le a le meaʻai o le a manumalo ai loto o tagata faʻatau?

O se manatu fou i mea'ai

O le taumamafa, lea sa manatu muamua o se masaniga e motusia, ua avea ma auala o le olaga ma ua fai mai nisi, e feteenai ma talitonuga taatele, o le tele o tagata faatau meaai, o le maloloina o latou amioga.

E tusa ai ma se lipoti mai le NPD Group, e faʻaaogaina e tagata faʻatau meaʻai e tuʻufaʻatasia ai meaʻai maloloina i a latou meaʻai.O i latou o lo'o i ai taumafa sili ona maloloina e fa'atauina le 36 pasene le tele o mea'ai mama i tausaga ta'itasi nai lo le averesi o tagata fa'atau.1

O lona uiga la o le sukalati moli o le uliuli fou?E le atoatoa.

E pei ona ou taʻua, matou'toe va'aia ni faiga 'ese'ese se lua i le vaega o mea'ai.O le tuʻinanau ma le faʻamafanafanaga e mautinoa lava ua faʻateleina le lauiloa talu mai le faʻamaʻi, ae o togafitiga e sili ona maloloina.'mea'ai'o lo'o taumafaina e aofia ai le tele o fualaau 'aina, yoghurts ma pa.

四杯组合装

O lenei vaaiga fou e mafai ona maua ai e le vaega o mea'ai le avanoa e fa'afoliga ese ai pe a o'o mai i mea'ai.

O se tasi o kamupani na faʻaaogaina lenei uiga fou i meaʻai o Kallo.O le ituaiga keke araisa, ua leva ona lauiloa i ana mea lelei mo le soifua maloloina, na maitauina le faʻateleina o le fiafia o tagata faʻatau mo oloa faʻavae fualaau faisua, aemaise lava i le vaega maʻoti.

We'Ua va'aia le si'itia o taimi taumafa mama i le 1.9 miliona i lenei tausaga fa'atusatusa i le 2020,Na taʻu atu e Hayley Murgett, Brand Controller mo Kallo i Ecotone UK, New Food.

Le maketi'ua matua faatupulaia i nai masina talu ai, ma matou'ua va'aia le si'itia moni o fa'atauga mo Kallo.O se tasi o avetaavale sili mo lenei tuputupu aʻe o a matou keke veggies.

O lenei mea fou fou ua faia i le pi ma le lentil fa'avae ma tu'ufa'atasia ma isi tofo malosi o fualaau faisua e pei o le pesto ma le beetroot.

Tofo malosi ma aoga o oloa

O le tofo fa'afiafiaina o se tasi lea o aga'i i luga o le fa'alapotopotoga tau taumafama na ta'ua e Murgett le vaega o meaai mama o se tasi vaega faapitoa e mafai ona manuia mai le faataitai.

E sili atu le fiafia o tagata i le faʻataʻitaʻiina o mea fou ma eseese i le vaega o meaʻai, o lea'e taua le manatua o lena mea i le mafaufau pe a faʻafouina.Ae ui i lea, o le a i ai pea le avanoa mo meaai mama masanii latou uma tatou te iloa ma alolofa i ai ma toe foi i ai;tu'u's fa'asagatau i ai, o le masima ma le vineta e le alu i so'o se mea.

秋天的味道风景版

Fa'aleaganu'u ma tu'inanau

A'o le'i o'o mai le fa'ama'i sa matou va'aia le mana'omia o mea'ai maloloina;ua amata ona nofouta ma fiafia tagata i lo latou soifua maloloina ma mea'ai na latou taumafaina.O lenei faigapei o le tele o measa tulei i totonu'faiga turbo'ina ua aliali mai aafiaga moni o Covid.O mea'ai e tele vaitamini ua avea ma mea e tatau ona i ai i tagata fa'atau'ato.Ma o le tulaga o le soifua maloloina sa na o le faatelevaveina ina ua salalau tala e faapea o le tino puta na faateleina ai le lamatiaga o le paʻu tigaina i le siama.

Ae ui i lea, atonu o se numera tutusa o tagata faʻatau na sailia foi le mafanafana e ala i meaʻai suamalie ma suamalie.E'E le o se mea e ofo ai na matou vaʻaia se taʻavale mo togafitiga i lenei vaitauo le mea lava e tasi na tupu i le taimi o le Great Recession o le 2008-2010.2

O suʻesuʻega a Mintel3 e faʻamaonia atili ai se faʻasalalauga i le va o le faʻamaʻi ma le 'ai.E pei o lea, ua fautua mai le au suʻesuʻe e iai le matafaioi a le alamanuiaaveese le avanoa e tausalaina aie ala i le faia o meaai mama maaoga aoga ma/po'o mea e fa'atupu ai lagona.

E pei ona faia e Kallo, e tatau i le au gaosi oloa ona su'esu'e mea e maua ai le aoga o mea'ai, e pei o nati ma fatu, ma mafaufau pe fa'apefea ona latou (fa'amaoni) fa'aofi fa'atatau e pei o le'malosi'ma'fa'afilemu'.

O lo'o fa'ateleina pea ma fa'ateleina le maketi o mea'ai mama ma matou faia'aua le vaai faalemafaufau i ai ua faaitiitia.O iina's sili atu filifiliga i le taimi nei ma o le a'ua manatu o se mea'ai ua tupu,fai mai Murgett e faatatau i le maketi's evolusione.

Sa leai'e na'o le Eseta na o'o i se fa'alavelave;o le mea moni, o mea suamalie uma i le vaitau na vaʻaia le paʻu, ae o le atinaʻeina o oloa fou i le sukalati na vaʻaia le paʻu atoa o le 14 pasene.4

Na faʻamalosia e Covid le paketi, faʻatupuina le tumau le tumau i mea fou;ma talu ai ua tapunia faleoloa fa'apitoa ma isi piliki-ma-motar, o ala masani na fa'aosoosoina ai le au fa'atau e fa'atau sukalati na taofia fo'i.

Mafaufauga mulimuli

O lea la, tu'inanau vs. soifua maloloina - o ai lo tatou manumalo?Ou te talitonu e mautinoa lava o lenei fusuaga o le a iu i se se’i – pe afai, ioe, e uma lava.

O le fa'ateleina o le taula'i i le soifua maloloina ma le soifua manuia - ae maise i le tausaga talu ai - ua fa'amamafa atili ai le mana'omia mo le maualalo ma le leai o se suka.Peita'i o su'esu'ega a le Mintel o lo'o fa'ailoa mai ai le fa'aitiitia o le suka sukalati mo sukalati o lo'o tumau pea le "ga'o", fa'atasi ai ma sukalati fetuutuuna'i suka e nafa ma le itiiti ifo ma le fa pasene o fa'alauiloa fa'alelalolagi - a'e i lalo ifo le tolu pasene mai le tausaga talu ai.4

O le a iai pea le avanoa mo tu'inanau, ma e foliga mai o le a filifili pea tagata fa'atau mo sukalati masani nai lo a latou pa'aga e leai se suka.

Atonu na i ai se paʻu i le vaitau o sukalati fou, ae a o amata ona toe tatalaina mea, o le a oʻo mai oloa fou ma tulaga ese i maketi.E pei ona faʻaalia e Kallo i ana keke veggies, o meaʻai e fafaga ai lena manaʻo mo se mea fou o le a lelei.Afai e mafai e se oloa ona ofoina atu foi ni tagi mo le soifua maloloina, masalo ua e manumalo.

I le ta'ua o lenei mea, o le a fa'atonuina i taimi uma le mana'oga o tagata fa'atau e se tasi aveta'avale autu: tofo.E mafai ona e soifua maloloina ma ese e te manaʻo ai, ae afai e le oʻo lau oloa i le 'tatebud spot', o le a le aoga.

Mulimuli ane, o le taua o meaai mama o le a faaiuina i se filifiliga fefiloi e mafai ai e le tuʻinanau - e masani ona sili atu le manaia - o le a tuʻufaʻatasia ma meaʻai ma le soifua maloloina i le mafaufau.O lea ua tatou va'ai atu i lenei mafaufauga fa'afefiloi o aga'i atu i totonu o le malae taumafa;mo sukalati, ou te talitonu faamaoni o le suka o le a i ai i taimi uma lona tulaga e pei ona faaitiitia ma leai ni filifiliga e ono tumau.

O le mea moni, e mana'o tagata fa'atau i le lalolagi;o le mea lea le au gaosi oloa, e tatau lava ona e tuʻuina atu ia i latou.Taimi e fatufatu ai.

www.indiampopcorn.com


Taimi meli: Tes-16-2021