Kerisimasi 2

Aisea ua lauiloa tele ai le polotini vegan ma o iinei e nofo ai?

O le Protein Works ua leva ona ofoina atu vegan proteins, iinei, Laura Keir, CMO, o loʻo vaʻavaʻai i avetaavale i tua atu o lona siʻitia lata mai i le lauiloa.

Talu mai le taunu'u mai o le upu 'Covid' i a tatou upu i aso uma, o a tatou faiga masani i aso uma ua vaaia le suiga o le malū.

O se tasi o mea tutusa i le va o le 2019 ma le 2020 o le siʻitia lea o veganism, faʻatasi ai ma meaʻai faʻavae i laʻau o loʻo vaʻaia le faʻaauau pea o le lauiloa.

O se suʻesuʻega na faia e finder.com na maua ai e sili atu i le lua pasene o le faitau aofaʻi o Peretania o loʻo vegan i le taimi nei - o se fuainumera e faʻamoemoe e faaluaina i masina a sau.

E ui o le 87 pasene na fai mai e leai ni a latou 'ai maʻoti fuafuaga', o le suʻesuʻega o loʻo valoia o lenei numera o le a vaʻaia le 11 pasene paʻu i luga o le taimi tutusa.

I se faapuupuuga, e sili atu le taulai atu o tagata nai lo se isi lava taimi i mea latou te 'ai

O le 'oe o mea e te 'ai'

E iai le tele o avetaavale i tua atu o lenei gaioiga, o le tele o ia mea e fetaui lelei ma le faʻamaʻi ma lo tatou faʻalagolago i luga o ala o faasalalauga lautele mo faʻamatalaga.

Ina ua loka Peretania ia Mati, o le taimi o le screen na siitia i luga atu o le tolu;tele tagata na pipii i totonu ma na o latou telefoni mo le kamupani.

O ata ma le soifua maloloina ua amata ona taua tele i tagata lautele.Na maua e le Mental Health Foundation e tasi i le lima Peretania tagata matutua na "lagona le maasiasi" ona o latou tino i le tausaga talu ai.E le gata i lea, o le afa o le faitau aofaʻi o Peretania e talitonu ua latou faʻatupuina le mamafa talu ona faʻasalalau loka.

O le taunuuga o le faʻateleina o le numera o tagata o loʻo vaʻavaʻai i auala e tumau ai le soifua maloloina e ala i ala o fesoʻotaʻiga lautele.E lua o fa'amatalaga sili ona ta'uta'ua su'esu'e i le taimi o loka o 'ta'aloga ile fale' ma 'fua' ile Google.A'o solomuli nisi tagata i o latou sofa i le taimi o le galu muamua, o isi na o atu ia latou fala ta'aloga a'o tapuni faitotoa o faletaalo i le salafa o le atunuu.O se tali fevaevaea'i mai le atunuu.

Le tulaʻi mai o veganism

Fa'atasi ai ma ona fa'amanuiaga fa'alesoifua maloloina, veganism, lea ua va'aia le fa'atupula'ia ona o popolega fa'aauau, ua sili atu ona ta'uta'ua.

I le va'aia o le fa'atupula'ia o mana'oga mo ia oloa, ma fa'atasi ai ma le fa'atupuina o le fa'atupuina o alamanuia ina ia sili atu le fa'aleleia o le si'osi'omaga, o le tele o fa'ailoga ua amata ona ofo atu isi mea e fa'atatau i la'au.

O le Protein Works ua fa'aalia lenei tulaga ma taumafai e fa'amalieina mana'oga o le fa'ateleina o maketi vegan.Na matou amata i lulu, ofoina atu isi mea faʻatasi ma a matou oloa masani faʻavae whey.O fa'amatalaga sa lelei, fa'atasi ai ma tagata fa'atau e fai mai latou te fiafia i le tofo ma maua ai e tutusa lelei le aoga e pei o le whey shake.Ina ua amata ona osooso le manaoga, sa matou sauni e faafetaia'ia.

O lo'o taula'i nei le fa'asologa i vaega autu e lua, lulu ma mea'ai.E aofia ai mea'ai 'atoa' o mea'ai i le pauta, lea e mafai ona liua i se tasi (pe sili atu) mea'ai fa'avae i le aso.Ma o lo'o iai fo'i mea'ai - omi malulu ma tao.

O mea'ai suamalie e fa'atatau i la'au e pei o a tatou Superfood Bites o lo'o fa'atatau i le maketi o mea'ai 'atoa ma o ni mea'ai suamalie e tele mea'ai.O nei mea ua mamanuina e tuʻuina atu ai i tagata faʻatau se faʻaleleia masani o le malosi, polotini ma fiber e aunoa ma ni nasties natia.O lo'o faia i Peretania, fa'aaoga nati, fuala'au 'aina ma fatu, ma fa'asuamalie i le pa'u o le aso mama ma fa'atumuina i mea'ai sili ona lelei.O 'u'u ta'itasi (tasi le mea'ai) o lo'o iai la'ititi pe a ma le 0.6g ga'o tumu ma le 3.9g o ga'o.

I le itu taoina o le laina matou te ofoina atu le Ridiculous Vegan Protein Bar, lea e fa'avae atoa i la'au ma fa'amoemoe e leai se suauu pama.E maualalo fo'i le suka, maualuga le polotini ma maualuga i le fiber.

Fa'aliga le fu'a fa'avae la'au

Matou te fiafia e va'ai i se maketi masani e fa'alagolago i mea'ai fa'avae ma mea'ai i le tulaga o lo'o i ai.O le fa'ailoga o le 'veganism' e mautinoa lava o se mea ua tuana'i;matou te va'ai i ai o la matou misiona ia fa'amautinoa o le alu e fa'atatau i la'au (ia atoatoa pe fetuutuuna'i) e le faapea e tatau ona e fetuutuunai i le tofo.

Matou te manatu e taua tele le galulue faatasi ma nisi o fatuga sili ona lelei i le lalolagi, aua afai o vegan proteins, vegan snacks ma vegan protein bars e mafai ona tofo ofoofogia, o lona uiga e sili atu i matou o tagata faʻatau e faʻaauau le filifilia.O le tele o lo tatou filifilia, o le tele foi lea o lo tatou a'afiaina o le faigamalaga mai le 'fa'ato'aga i le magaala' - fa'aitiitia ai a'afiaga leaga i le si'osi'omaga ma fa'ateleina le soifua maloloina o lo tatou faitau aofa'i i le taimi e tasi.

E tusa ai ma le tala a Mike Berners-Lee (le tagata suʻesuʻe Igilisi ma le tusitala i luga o le carbon footprinting), e manaʻomia e tagata le 2,350 kcal i le aso e faʻamalosia ai o tatou tino.Ae ui i lea, o suʻesuʻega e faʻaalia ai tatou te 'ai moni e tusa ma le 180 kcal sili atu nai lo lena.E le gata i lea, matou te gaosia le 5,940 kcals i le tagata i le lalolagi atoa, i le aso.Toeititi lava 2.5 taimi le mea tatou te manaʻomia!

Aisea la e fia ai se tasi?O le tali e taoto i le faigamalaga mai le 'fa'ato'aga i le maga;1,320 kcal ua leiloa pe maumau.A'o le 810 kals o lo'o alu i biofuels ma 1,740 e fafaga i manu.Ua na'o se tasi o mafua'aga e mafai ai ona fa'aitiitia le otaota i le malosi ma mea'ai o lo'o tatou va'aia i le gaosiga o le lalolagi.Mo i matou, o le fatuina o mea tetele, faʻavae i laʻau, o le tofo ofoofogia o se tagata ma paneta manumalo-manumalo lea o le a matou faʻaauau pea ona faʻafouina.

O le tulaʻi mai o veganism na i ai iinei aʻo leʻi oʻo i le Covid ma, i lo matou manatu, o iinei e nofo ai.E lelei mo i tatou taʻitoʻatasi ma, e pei lava ona taua, lelei mo lo tatou paneta.

www.indiampopcorn.com

 


Taimi meli: Tes-20-2021